Büyük ve Güçlü Türkiye İçin Evet Diyoruz
12 Nisan 2017, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, 16 Nisan referandumunun büyük ve güçlü Türkiye’nin önünü açacağını, bu sebeple ‘evet’ diyeceğimizi söyledi. Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet diyerek bu yöndeki tercihimizi ortaya koyduğumuzu ve bu amaç doğrultusunda çalıştığımızı söyleyen Memiş, 15 Temmuz darbesine dur diyen milletimizin de geleceğine sahip çıkmak adına ‘evet’ diyeceğine inandığını ifade etti.

Genel Başkanımız Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Himmet Bayar ile birlikte Karaman Şubemizin İl Divan Kurulu toplantısına katıldı. Burada konuşan Memiş referandum sürecinin yanı sıra, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in sendikal çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SİYASİ UYUMSUZLUKLARIN FATURASINI MİLLETİMİZ ÖDEDİ

Türkiye’nin önünü açacak, siyasi istikrarsızlıkları bitirecek yönetim modeline ihtiyacın, geçmiş yıllardaki cumhurbaşkanı-başbakan çekişmelerinde açıkça görüldüğünü belirten Memiş, “Birbiriyle uyumlu çalışmayan başbakan-cumhurbaşkanının faturasını ülkemiz, milletimiz ve biz ödüyoruz. Ekonomik istikrarsızların en büyük bedelini milletimizle birlikte kamu görevlileri ödüyor. Siyasi çekişmeler, hayatın her alanını etkiliyor. Dış politikada belirleyici oluyor. Dışarda güçlü ve lider bir ülke olmanın yolu, siyasi ve ekonomik istikrarını sağlamış bir idaredir.” şeklinde konuştu.

Ülkemizin siyasi tarihinde, ömrü bir ay bile sürmeyen hükümetlerin varlığına dikkat çeken Memiş, kendisine fayda sağlayamayan hükümetlerin ne ülkeye ne de milletimize bir şey veremeyeceğini ifade etti. AK Parti iktidarının, istikrar anlamında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Memiş, ekonomik kazanımların, dış politikadaki etkinliğin bu istikrar döneminde sağlandığını kaydetti. Bu istikrarın kalıcı olması, insanlara göre değişmemesi için yapılacak anayasa değişikliğinde ‘evet’ diyeceğimizi söyleyen Memiş, “Darbelere, darbecilere hep karşı çıktık. 28 Şubat’a da karşı çıktık. 17/25 yargı darbesine de karşı çıktık. 27 Nisan e muhtırasına karşı ortak akıl mitingleriyle, darbelere de darbecilere de dur dedik.  2010 yılındaki anayasa değişikliğini, siyasi ve sivil iradenin de anayasa değişikliği yapabilmesi açısından önemsedik, pakete toplu sözleşmeyi koydurduk, ‘ toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet’ demiştik. Şimdi de ülkemiz, milletimiz, dünya mağdurları ve mazlumları adına evet, diyoruz. İstikrar, istikbal, geleceğimiz, ülkemiz için evet diyoruz” dedi.

HUZUR VE İSTİKRARDAN RAHATSIZ OLANLAR DARBE HAYALİ KURDU

Türkiye’nin yakaladığı huzur ve büyüme ikliminden rahatsız olanların, içimizdeki maşaları üzerinden 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalkıştığını söyleyen Memiş, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, Çanakkale ruhuyla bu darbeye izin vermediğini ifade etti. 15 Temmuz’da meydanlara inen, sonra da demokrasi nöbetleri tutan bir millet olarak, 16 Nisan’da ‘evet’ diyeceğimizi tekrarlayan Memiş, “Evet, demek; dünya beşten büyüktür iradesine sahip çıkmaktır. Evet, demek; darbelere ve darbecilere karşı durmaktır. Evet, demek; cumhurbaşkanı seçemeyen ve cumhurbaşkanı seçtirilmeyen meclis fotoğrafını istememektir. Evet, demek; millet iradesinin kalıcı olmasını sağlamak, istikrarsızlıklara son vermek, milli iradeyi hakim kılmaktır” ifadelerini kullandı.

SENDİKACILIKTA KAZANIMLARIN ADRESİ OLDUK

Sendikacılığı ücret boyutuna hapseden bir anlayışı tercih etmediğimizi söyleyen Memiş, üyelerimiz, kamu görevlileri, milletimiz ve dünya mazlumları adına sendikacılık yaptığımızı ifade etti. Başörtüsü yasağının Memur-Sen’in başlattığı ve 12 milyon 300 bin imza ile tamamladığı imza kampanyası sonucu kaldırıldığını söyleyen Memiş, katsayı engelinin de Memur-Sen sayesinde kaldırıldığını belirtti.

Kamu görevlileri adına önemli kazanımlara da imza attığımızı söyleyen Memiş, bazılarının talep etmeyi bile aklına getiremediklerini kazanıma dönüştürdüğümüzü kaydetti. Toplu sözleşmenin de bunlardan birisi olduğunu ifade eden Memiş, yıpranma payının da ilk kez Sağlık-Sen tarafından dile getirildiğini belirterek, “Yıpranma payını talep ettik, sözünü aldık. Talebimizin yasallaşmasını sağladık. Bürokrasinin ayak diremesiyle karşılaştık. Ancak, bu sözün sahibi Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı’nda referandum sonrası bu sözünün takipçisi olacağını ve yasal değişikliğin gerçekleşmesini sağlayacağını söyledi. Bunun yanı sıra, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değişmesi de öncelikli taleplerimiz içinde yer alıyor.” şeklinde konuştu.

KADRO BEKLENTİSİ KARŞILANMALI, EK İSTİHDAM YAPILMALI

Kamudaki farklı statüdeki istihdamların çalışma barışını bozduğunu da söyleyen Memiş, 4/B, 4/C, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadroya alınması talebimizi tekrarladı. Yetersiz istihdamın sağlık çalışanlarının yıprattığını ve tükenmişlik noktasına getirdiğini de söyleyen Memiş, en kısa sürede yeni istihdamların gerçekleşmesi çağrısında bulundu.

Genel Başkanımız Karaman programı kapsamında Vali Süleyman Tapsız, İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Musa Şahin, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan’ın yanı sıra, Karaman Devlet Hastanesi çalışanlarını da ziyaret etti.




PAYLAŞ :