Darbeciler, Hainler Hesap Verecek!
01 Ağustos 2017, Salı

Sendikamız Kadınlar Komisyonu, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları’ndaki Akıncı Üssü Davası’na katılarak basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, şehit eşlerini ve gazilerimizi ziyaret ettiklerinde kadınlarımıza söz verdiklerini belirterek, “Şehitlerimizin analarına söz verdik! Sizin davanız bizim davamızdır dedik. Şehit ailelerini, şehit eşlerini, şehit analarını asla ana yalnız bırakmamaya söz verdik.” ifadelerini kullandı.

Gülcan, ülkemizin 15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimine maruz kaldığını belirterek, “Çok şükür ki, teröristlerin bu girişimi aziz milletimizle birlikte, ülkesini seven gerçek asker ve polislerimizin müdahalesi ile başarılı olmadı” dedi. Milletimizin; ülkesine, ve iradesine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanlara koştuğunu belirten Gülcan, “Darbe girişiminin başarısız olması milletimize ve umudunu ülkemize bağlamış dünya mazlumlarına rahat bir nefes aldırmıştır. Darbe girişiminin hemen ardından darbecilerin yakalanması ve hesap sorulacak olması ise gönüllere bir nebze de olsa su serpmiştir” şeklinde konuştu.

Akıncı üssünden bu milletin uçaklarını bu milletin üstüne bomba yağdırmak üzere kaldıran, darbeye ev sahipliği yapan darbe sevicilerin ve darbecilerin hesap verme günü olduğunu belirten Gülcan, “Gün; millete ihanet edenlerin ihanetinin cezalandırılacağı günüdür. Gün; bu milletin tankını milletin üstüne sürenlerin hesap verme günüdür. Gün; bu milletin uçağıyla alçaktan uçarak korku salmaya çalışan alçakların yargılanma günüdür. Memur-Sen’e bağlı sendikalar olarak darbecilerin yargılama süreçlerini yakından takip ediyor, demokrasi nöbetlerimizi mahkeme nöbetleri olarak sürdürüyoruz.“ şeklinde konuştu.

Darbecilerin mahkeme salonlarında şov yapmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Gülcan,  daha sonra şunları söyledi: “Yaptıkları vatan hainliğini, katilliklerini yüzlerine haykıracağız. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkenin okullarında okuyup, terör örgütlerine hizmet etmenin alçaklığını ve onursuzluğunu milletimiz adına yüzlerine vuracağız. Teröristler ve işbirlikçileri yaptıklarının hesabını mahkemelerimizde verecekler ve hak ettikleri cezayı alacaklar. Aadaletin gecikmeden tecelli ederek verilecek cezaların özellikle şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin vicdanlarında karşılık bulmasını umut ediyoruz.”

Kadın sağlık çalışanları olarak darbe girişiminin yaşandığı gecede, sağlık çalışanlarının hastanelerde, ambulanslarda ve meydanlarda bulunduğunu belirten Komisyon Başkanı Burcu Gülcan, “O gece biz kadınlar bu cennet vatan için ölümü göze aldık! Ölümü göze alana vatan evlatlarını, şehitleri biz kadınlar doğurduk, emzirdik! Şehitlerin gözü yaşlı eşleri biz olduk! Ama bugün olsa, yine bu aziz vatan için canımızı veririz, şehitler veririz dedik! O gün nasıl meydanları vatan hainlere teslim etmediysek bugün de bu meydanları ne tiyatroculara, ne herrolara ne merrolara asla bırakmayacağız!” dedi.

PAYLAŞ :