Çırak ve Aslan, Elazığ Üniversite Şubemizin Genel Kuruluna Katıldı
04 Aralık 2017, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Abdülaziz Aslan, Elazığ Üniversite Şubemizin 2. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurulda mevcut Şube Başkanımız Mustafa Yıldız yeniden başkanlığa seçildi.

Elazığ Üniversite Şubemizin Genel Kurulunda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, sağlık alanında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Sağlıkta son 14 yılda devrim niteliğinde değişikler olduğunu belirten Kemal Çırak, hasta memnuniyet oranlarının yüzde 35’lerden yüzde 76’lara yükselmesinin bunun en büyük kanıtı olduğunu dile getirdi. Hastanelerin neredeyse 5 yıldızlı otel konseptinde hizmet vermeye başladığını ifade eden Çırak, “Ama bu hizmeti verirken de sağlık çalışanlarımız gerçekten yıpranıyor. 7/24 nöbet esasına göre sağlık çalışanları çok zor şartlar altında çalışılıyor ve hiçbir şeye aldırmadan hizmet vermeye devam ediyorlar” dedi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ise performansa dayalı ek ödeme sisteminin Sağlık Bakanlığınca bir an önce revize edilip hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Abdülaziz Aslan, döner sermayenin adil ve daha paylaşımcı olması gerektiğini belirterek “Hekim dışı çalışanları da kapsayacak şekilde döner sermaye dağıtımı revize edilmeli” diye konuştu. Elazığ’ın sağlıkta belirli branşlarda tercih edilen bir il olduğunu hatırlatan Aslan, birçok çevre ilden ve başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yurt dışından sağlık bulmak için Elazığ’a gelen birçok hastanın olduğunu belirtti.

Gerçekleşen Genel Kurulun ardından konuşan Şube Başkanımız Mustafa Yıldız, “Ne şartlarda olursa olsun önce devletimizin ve milletimizin istikbalini daha sonra da bizlere inanan ve güvenen çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini savunmanın öncelikli görevimiz olduğunun bilincindeyiz” şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Abdülaziz Aslan’ın yanı sıra Genel Kurula Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, Elazığ Şube Başkanımız Mehmet Karataş ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi de katıldı.

Elazığ Üniversite Şubemizin Yönetimi Kurulu:

Mustafa Yıldız (Başkan)

Fatih Güngör (Başkan Vekili)

Nesif Kuyuldar (Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı)

İbrahim Önal (Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Enes Bal (Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Mehmet Yılmaz (Basın ve Halkla işlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Merve Can (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcı)

PAYLAŞ :