Örnek, Sakarya Şubemizin İl Divan Toplantısına Katıldı
07 Aralık 2017, Perşembe

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Sakarya Şubemizin İl Divan Kurulu Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in vesayet sistemi ile mücadele eden, bu toprakların milli ve manevi değerleriyle yoğrulmuş bir hareket olduğunu söyledi. Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı ve Kudüs Şairi Merhum Mehmet Akif İnan’ın sendikal anlayışımızı “Çağı Yeniden İnşa Etme Hareketi” şeklinde tanımladığını hatırlatan Mustafa Örnek, Sağlık-Sen olarak yarınlarından emin olunan bir Türkiye’de yaşamak ve ülkemizin Suriye gibi olmaması için önce vatan, önce devlet ve önce millet dememiz gerektiğini söyledi.

Sahadan gelen talepleri kazanıma dönüştürmek için mücadele verdiğimizi belirten Mustafa Örnek, “Allah'a hamdolsun bugün Sağlık-Sen kazanımların adresi olmuş ise bu başarı siz değerli teşkilatımızın gayretleri ile olmuştur” dedi. 4/C’lilere kadro talebimizin karşılık bulduğunu belirten Örnek, “4/C’liler Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ile 4/B statüsüne geçti, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Örnek, “Sakarya Şube Başkanımız, Yönetim Kurulumuzu, İl Kadın Komisyonu Başkanımızı ve siz değerli temsilcilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda öğrenciler ile bir araya geldiğini ve söyleşi gerçekleştirdiklerini söyleyen Örnek, “400 öğrencimizin katıldığı güzel bir söyleşimiz oldu. Programı tertip eden Aykut Yağcı kardeşime de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Sakarya Şube Başkanımız Abdullah Sönmez ise Sakarya’da sağlık çalışanlarının iş yükünün her geçen gün daha da arttığını belirterek Eğitim Araştırma Hastanesi aciline günlük 2 bin kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi. Yatak doluluk oranlarının tavan yaptığını aktaran Sönmez, personel eksikliğinin giderilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Sönmez “Geçirdiği ameliyat nedeni ile aramızda olamayan Genel Başkanımız Metin Memiş'e acil şifalar dilerim” dedi.

Toplantı sonunda Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek ve Şube Yönetimi, 112 acil çalışanlarıyla birlikte pasta keserek '1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı kutladı. 

PAYLAŞ :