Memiş: Ülkemiz İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz
12 Temmuz 2018, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Batman Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkanlık sitemine geçtiğimiz ilk seçimde aziz milletin istikrardan yana tercihini kullandığını söyleyen Metin Memiş, ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan seçilmesiyle birlikte ülkemiz üzerinde farklı hesapları olanların heveslilerinin kursaklarında kaldığını ifade etti. Yeni Türkiye’nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirten Memiş, “Bu kutlu yolculukta emeğin, alın terinin, memurların, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yürekli sesi olarak yine var gücümüzle ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

FAHRETTİN KOCA’YA YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesinde sözünü verdiği ek göstergelerin 3600’e çıkartılması konusuna değinen Memiş, 3600 ek göstergenin istinasız tüm sağlık ve sosyal hizmetlerde lisans mezunu çalışanları kapsaması gerektiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yıpranma payına da değinen Memiş, bu konunun en kısa zamanda çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı. 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde ülkemize hizmet eden sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi ve mesleklerini huzurlu şekilde icra edebilmelerinin önemine vurgu yapan Memiş, “Bu bağlamda sağlık çalışanlarımızı motive eden mesajlar vererek görevine başlayan yeni Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya gösterdiği hassasiyet için sağlık çalışanlarımız adına teşekkür eder, kendisine yeni görevinde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

TÜM ÇALIŞANLARIMIZLA BİZ BİR EKİBİZ

“Sağlık alanında gece gündüz demeden hekimden hemşireye, laboranttan paramediğe, idari hizmetlerde görev alan memur arkadaşlarımızdan hizmetli kadrosundaki tüm çalışanlarımızla biz bir ekibiz” diyen Memiş sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık çalışanları içerisindeki yalnızca bir meslek grubuna ilişkin pozitif mesajlar içeren beyanatlar vermek yeterli olamaz. Aynı şekilde diğer tüm branşlardaki ve kadrolardaki sağlık çalışanlarımız için onları da kapsadığına emin olduğumuz herkesi motive eden beyanatların verilmesi son derece doğru bir yaklaşım olacaktır. Kısaca ve özetle ifade etmek gerekirse hâlihazırda hekimlerimize yönelik vaat edilen 3 katı 5 katı 10 katı gibi yapılacak döner sermaye artışlarının henüz kaynağı konusunda bile tereddütler söz konusuyken diğer sağlık çalışanlarımızın yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi konular öncelikli talebimizdir.”

SEVEN: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMELİ

Toplantıda konuşan Batman Şube Başkanımız Zahir Seven ise Türkiye’deki değişime değindi. Sağlık çalışanlarının da bu değişimde büyük payı olduğunu söyleyen Zahir Seven, sağlık çalışanlarının hak ettiği değeri görmesi gerektiğini söyledi. Seven, “Başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere toplantımıza katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Batman Valisi Ahmet Deniz’i, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ve Batman İl Sağlık Müdürü  Uzm.Dr. Osman Sünger’i makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ :