15 Temmuz'u Unutmadık, Unutturmayacağız
14 Temmuz 2018, Cumartesi

15 Temmuz FETÖ darbesi; gördüğümüz en hain darbe ve bu en hain darbeye gösterilmiş en şanlı direniş olarak tarihteki yerini alacaktır.

İşgal girişiminin olduğu bu gecede Sayın Başbakanımızın ‘darbe kalkışması var’ açıklamasından hemen sonra hiçbir tereddüt göstermeden Sendikamızın Genel Merkez Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte meydanlara indik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘meydanlara inin’ çağrısı üzerine de tüm sağlık çalışanlarımıza mesaj göndererek “ailelerinizle birlikte ülkemiz için, vatanımız için, geleceğimiz için meydanlara inin” çağrısında bulunduk.

15 Temmuz, insanı ve milleti yok sayarak emir aldıkları yabancı mahfillerin ve küresel aklın dileklerini yerine getirmek maksadıyla milletin tanklarının namlusunu yine millete çevirenlere hadlerini bildirmek bakımından tarihin en önemli gecelerindendi. 

O gece kâbus dolu, dehşet bir geceydi. Allah bir daha milletimize böyle geceler, böyle hainlikler göstermesin.

O gece bir sağlık çalışanı olmaktan, sağlık çalışanlarını temsil eden Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün hizmetkârı olmaktan gurur duyduk, onur duyduk.

Sağlık çalışanlarımız bu ülkenin vefakâr, cefakâr evlatlarıdır. En zor şartlarda bile bu görevin kutsallığı gereği hiçbir şekilde yılgınlık göstermeden görevlerini yerine getirmektedirler.
Terörle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarımız, askerimiz ve polisimizle birlikte bölge halkına hizmet etmekten hiçbir zaman geri durmamıştır. 
Bir bomba patladığında doğal olarak olay yerinden herkes kaçarken sağlık çalışanlarımız, bu asil mesleğe bağlılıkları gereği, can kurtarma sevdasıyla olay yerine her zaman çekinmeden gitmiştir.

Ama o gece başkaydı, o gece sağlık çalışanlarımız gerçek bir destan yazdılar. Görevde olsun olmasın bütün çalışanlarımız darbeci FETÖ’cülerin yaraladığı vatandaşlarımızın yardımına koşmak için meydanlarda ya da hastanelerindeydi.

Yaşanan tüm olumsuzluklara karşı onların insanı ve insanlığı yaşatma davasının en ön safında yer almaları her türlü takdirin üzerindedir. Onlar böylece bu topraklar üzerinde yaşanan direniş tarihine yeni bir sayfa eklediler.
O gece birçok şehidimiz sağlık çalışanlarımızın kucağında cennete uğurlandılar. 
Sağlığın Kahramanları bombaların, kurşun yağmurlarının altında milletimizin hizmetine koştular ve kendilerine yakışır bir mücadele verdiler.

Anadolu’nun masun insanlarına özellikle son bir asırda reva görülen bunca savaş, terör, darbe, zulüm, kahır, kan ve gözyaşına rağmen; neler olup bittiğini o engin ferasetiyle kavrayan ve her halükarda milletine hizmeti ibadet sayan bütün cefakâr sağlık çalışanlarımızı saygı ve minnetle selamlıyor, canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Büyük bilge ve büyük devlet adamı Aliya İzzetbegoviç diyor ki; Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.

Biz, 15 Temmuz darbesini unutmayacağız. Tekrarlanmasına da asla müsaade etmeyeceğiz. Unutulmaması ve gelecek nesillerin tarihin bu şanlı direnişinden haberdar olması için de, sağlık çalışanlarının 15 Temmuz Destanı’nı kitaplaştırdık ve filmini çekerek ölümsüzleştirerek, tarihe bir not bıraktık. 
Bu ülkeye, milletimize ve geleceğimize sahip çıkma, bize umudunu bağlayan dünya Müslümanları ve mağdurları adına, ülkemizi daha ileriye taşımak için elimizden geldiğince çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kitap İçin Tıklayın

Film İçin Tıklayın

PAYLAŞ :