Memiş: Çağı Kurtarmanın Eylemine Soyunan Bir Sendikayız
16 Temmuz 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan’ın katılımıyla Manisa Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irğat, tek liste girdiği kongrede yeniden seçilerek güven tazeledi.

Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sendika olarak Memur-Sen Teşkilatının kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın  ‘Çağı kurtarmanın eylemine soyunan bir sendikadır’ misyonunu üstlendiğimizi ifade eden Metin Memiş, Memur-Sen teşkilatının ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketinin oluşumu olduğunu ifade etti. “Bu erdemliler hareketi Allah’a hamdolsun kurulduğu günden bugüne yolundan sapmadan hedefine gitme noktasında ortak bir mücadele veriyor” diyen Memiş, “1 milyon 10 bin üyesiyle birlikte bu ülkenin zor günlerden bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı sağlayan sivil tolum örgütü. Elbette kolay değil, sendikaları tersinden anlayanlara karşı sendikacılık yapmak çok kolay değil. Sendikaları sadece para, pul, şan, şöhret gibi algılayanlara inat, sendikacılık milletin adına söz söylemek için yapmak çok kolay değil” dedi.

YENİ KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİZ

24 Haziran sonrası Türkiye’nin yepyeni bir sistemle tanıştığını dile getiren Memiş, "Yedi düvele inat millet yeni bir sistemi bu ülkeye getirdi, istikrar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde sistemin yeniden kurgulanmasıyla beraber, yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin kurgusuyla birlikte bakanlıklardaki hantal bürokratik yapının ortaya kaldırılmasıyla birlikte, bu üzerimizdeki ağır yükün kaldırılmasıyla beraber inşallah kendimizi de güncellemek kaydıyla önümüzdeki süreçte sorunların çözümüne hep beraber katkı sunacağız. Sağlık çalışanlarımızın, sosyal hizmet çalışanlarımızın hak ettikleri kazanımları inşallah önümüzdeki günlerde sizlerin desteğiyle hep beraber sağlayacağız ve elde edeceğiz" diye konuştu.

YIPRANMA PAYI VE 3600 EK GÖSTERGE KONUSU ÇÖZÜLMEYİ BEKLİYOR

Memiş, 4 yıldır vaat edilen ancak hala çözülemeyen yıpranma payı meselesinin yeni dönemdeki ilk icraatlardan birisi olacağını ve çözüme kavuşacağına inandığını söyledi. Yıpranma payının geçmişe dönük olarak da verilmesi için mücadele vereceklerini kaydeden Memiş, 3600 ek gösterge meselesinin de çözülmeyi beklediğini anlattı. Memiş, "Öğretmenlere, hemşirelere, polislere ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi konusunu birileri hep tersinden okudu. Birileri bunu başarısız göstermek adına, cümleler kurdu. Biz diyoruz ki yıllardan beridir verilen bir mücadele var. Memur Sen her platformda 3600 ek göstergeyi ifade ediyor. Biz sağlık çalışanları da 3600 ek göstergeyi istiyoruz, eğitimciler de polisler de istiyor. Bu çok önemli bir aşama. Önemli bir başlangıç. Bu konu masaya getirildiğinde tüm memurları kapsayacak şekilde, ne şekilde yapılması gerekiyorsa bu mücadeleyi mutlaka sürdüreceğiz. " ifadelerini kullandı.

IRĞAT: YENİ KAZANIMLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irğat ise konuşmasında, 5. Olağan genel kurullarının 14 Temmuz’da yapılmasını özellikle istediklerini belirterek, şanlı direnişin yıldönümünün arefesinde yapılacak seçimin yeni kazanımların kapısını aralamasına ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Irğat, 15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm vatandaşlar gibi Memur-Sen üyelerinin de hainlere karşı kahramanca direndiğini vurgulayarak, "15 Temmuz akşamı hain FETÖ teröristleri tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe görünümlü bir işgal hareketine şahitlik ettik” dedi. Irğat, sendika olarak sağlık çalışanlarının haklarını korumada ve yeni kazanımlar elde etme anlamında da çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Yapılan seçim sonrası Manisa Şubemizin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mustafa Irğat, Şube Başkanı Vekili Kasım Uyan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ozan Ağzıballı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Tınaz, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Huriye Ceylan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şevket Nal ve Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Baykurt.

Gerçekleşen kongreye ayrıca Afyonkarahisar Şube Başkanımız Abdulkadir Hız, Aydın Şube Başkanımız Abdülbaki Karaer, Balıkesir Şube Başkanımız Ömer Seyfettin Çelebi, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, Uşak Şube Başkanımız Muhammed Ali Aloğlu, Kütahya Şube Başkanımız Yücel Akgün, İzmir 2 No’lu Şube Başkanımız Ekrem Özdemir, Muş Şube Başkanımız Fehmi Kuzey Vurar, Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz, Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner de katıldı.

 

PAYLAŞ :