Memiş: Lider Bir Ülke Olmanın Mücadelesini Veriyoruz
10 Ağustos 2018, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar Adana Şubemizin İstişare Toplantısına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş gündem ve yıpranma payı hakkında açıklamlarda bulundu. Sağlık-Sen’in 250 bin, Memur-Sen’in de 1 milyon üyesiyle bu ülkenin sigortası olduğunu ifade eden Metin Memiş, sendikacılığı Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı rahmetli Mehmet Akif İnan’ın ifade ettiği gibi bir erdemliler hareketi olarak gördüğümüzü söyledi. Ülkemizin geleceği ve vatanımız için sendikacılık yaptığımızı ifade eden Memiş, “Her zaman devletten, vatandan ve milletten yana taraf olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.  Zor günlerden ülkemizi bu günlere hep beraber getirdiğimizi söyleyen Memiş, Türkiye’nin lider ve güçlü bir ülke olması için mücadelemizin devam edeceğini dile getirdi. Dolar üzerinden Türkiye’ye operasyon çekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğimizi belirten Memiş, ne olursa olsun devletimizin ve milletimizin yanında olacağımızı vurguladı.

SONUNA KADAR SENDİKAL MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

TBMM’den geçen ve Cumhurbaşkanının onayladığı yıpranma payı konusuna da değinen Memiş, Türkiye’nin her yerinde yıpranma payı konusunu dile getirdiğimizi ifade etti. “2014 yılında yıpranma payını gündeme getiren Sağlık-Sen’dir, Cumhurbaşkanından yıpranma payının sözünü alan Sağlık-Sen’dir” diyen Metin Memiş, yıpranma payınını mücadelesini veren ve sonuçlandıranın sendikamız olduğunu vurguladı. 4 yıl boyunca, 'yıpranma payı niye çıkmıyor' diye muhalefet yapanların bu mücadeleyi küçük düşürmeye çalıştığını aktaran Memiş, sağlık çalışanlarının istediği gibi bir yıpranma payı çıkması için sonuna kadar mücadelemizi sürdürdüğümüzü belirtti. Cumhurbaşkanının 5 yıl hizmeti olan sağlık çalışanına bir yıl yıpranma payı sözü verdiğini hatırlatan Memiş, 6 yıla bir yıl yıpranma payı verilmesini doğru bulmadığımızı söyledi. Ayrıca sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Memiş, yıpranma payının sağlık hizmeti veren tüm sağlık çalışanlarına verilmemesini eleştirdi. Son olarak sağlık çalışanlarının geçmiş yıllarda da çok zor şartlar altında çalıştığını sözlerine ekleyen Memiş, sağlık çalışanlarının yıpranma payını geçmişe dönük almayı hakkettiklerin dile getirdi.    

KURUM: KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURMADAN DEVAM EDECEK

Toplantıda konuşan Adana Şube Başkanımız Recep Kurum ise birçok renkten oluşup tek bir renk görüntüsü yansıtan Sağlık- Sen’in kutlu yürüyüşünün durmaksızın devam edeceğini söyledi. Genel Başkanımız Metin Memiş’in kendilerine göstermiş oldukları teveccüh, duyduğu güven ve vermiş olduğu destek için teşekkür eden Kurum, “Bizim ortak paydamız, ortak davamız da Sağlık- Sen ve bu her zaman böyle olacak” diye konuştu. Gerçekleştirilen toplantıya Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet de katıldı.

PAYLAŞ :