Memiş: Sağlıkta Şiddet Toplumsal Bilinçlenmeyle Çözülmeli
08 Ekim 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan Aydın Şubemizin 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Tek liste ile gidilen kongrede Abdülbaki Karaer güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kongre'de konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan şiddet olaylarına dikkat çeken Memiş, sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük bir değişim ve gelişim yaşanmasına karşın, yaşanan şiddet olaylarının artmasının açıklanabilir bir durum olmadığını kaydetti. Sağlık çalışanlarının gecelerini gündüzlerine katarak canları pahasına bu hizmeti sunduğunu belirten Memiş, “Sağlık-Sen olarak yıllardır şiddet olayının sona ermesi için çalıştık. Çalıştaylar gerçekleştirdik, siyaset kurumuna çözüm önerilerimizi sunduk. Bu önerilerimizin hayata geçmesiyle şiddet olaylarının sona ereceğine inanıyoruz” dedi. Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik önerilerimizi de sıralayan Memiş, bunlardan birisinin tutuklu yargılama olduğunu ifade etti. Şiddet uygulayan kişinin, sağlık hizmeti alırken, yanında güvenlik güçlerinin olmasının da caydırıcı bir önlem olduğunu belirten Memiş, “Bir başka ve caydırıcı önerimiz de, şiddet uygulayan kişinin 6 ay süreyle, acil sağlık hizmetleri dışındaki sağlık hizmetlerini kendi cebinden ödeyerek almasıdır” dedi.

Şiddetin önlenmesinde toplumsal duyarlılığın önemine de dikkat çeken Memiş, şiddet uygulayan kişilere vatandaşlarımızın da tepki göstermesi ve sağlık çalışanlarına sahip çıkması çağrısında bulundu. Ayrıca sağlık çalışanlarının iş yükünün fazla olduğuna da değinen Memiş,  iş yükünü uluslararası standartlara çekecek etkin bir istihdam hamlesine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Memiş, iş yükünün azaltılmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinin niteliklerinin de artacağını aktardı. 

KARAER: YENİ DÖNEMDE YENİ HEDEFLERLE YOLA ÇIKTIK

Genel Kurul’da konuşan Aydın Şube Başkanımız Abdülbaki Karaer de, yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri çalışmaların olduğunu ifade etti. Sağlık çalışanlarının sorunlarının tespit edilip, çözüm önerileri geliştirilmesi ve nihayetinde çözümlenmesi için teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Karaer, “İlimizin her köşesinde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını dinliyor, kendilerini ziyaret ediyor, onların sesi oluyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Aydın Şubemizin Genel Kurulu’na Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun yanı sıra Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutcu, Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Ankara Üniversite Şube Başkanımız Ercan Öztürk, Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül, Bursa Üniversiteler Şube Başkanımız Eser Yıldırım, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Elazığ Şube Başkanımız Mehmet Karataş, Çankırı Şube Başkanımız Tuna Dinç, Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan, Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural, Hayat Şube Başkanımız Feleytun Fatih Gönç, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İstanbul Üniversite Şube Başkanımız İsmail Çor, İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım, Sinop Şube Başkanımız Ramazan Açıkgöz, Kayseri Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan, Uşak Şube Başkanımız Muhammed Ali Aloğlu, Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın ve Zonguldak Şube Başkanımız Mehmet Ali Kara katıldı.

Aydın Şubemizin yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Şube Başkan Vekili Hasan Akköprü, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdem Özcan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Sinan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Orkun Türker, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bayram Keskin, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuncer Zeren.

PAYLAŞ :