Birlikte Varacağımız Büyük Hedeflerimiz Var!
31 Aralık 2018, Pazartesi

Emek mücadelemiz açısından zor bir yılı geride bıraktık. Bütün varlığımızla, emanetini yüklendiğimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hakları için mücadele ettik. Çalışma alanlarımızda yaşadığımız sorunları, teşkilatımızla bütünlük içinde ülke gündemine başarıyla taşıdık. Sendikal mücadeleyle ve dayanışmayla nelerin başarılabileceğini gösteren güzel kazanımlar elde ettik.

- Yıpranma Payı, Sağlık-Sen Teşkilatının gündeme getirdiği bir talepti. Kararlı mücadelemiz neticesinde, 24 Haziran seçimleri sonrası yeni dönemin ilk icraatları arasında yıpranma payı düzenlemesi yer aldı.

- Yatılı kuruluşlarda görev yapan sosyal hizmet çalışanlarına sosyal hizmet tazminatı verilmesi de 2018 yılının önemli kazanımlarından biri olarak kayıtlara geçti.

- "Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans" diyerek 2011 yılında başlattığımız mücadelede yıllar içinde pek çok yasal ve idari düzenlemenin çıkmasını sağlamıştık. 2018 yılında da şiddet uygulayanın tutuklanması talebimiz vardı, bu doğrultuda yasal düzenleme yapıldı. Şiddete uğrayan arkadaşlarımızın ifadelerinin karakola gitmeksizin çalışma ortamlarında alınmasını da memnuniyet verici buluyoruz.

Emeğimiz için, ülkemiz için her zaman en iyi olanı diliyor ve bu uğurda mücadele veriyoruz. Gerek emeğimiz, gerek ülkemiz için büyük hedeflere, büyük umutlarla ve azimle ilerliyoruz. Büyük hedefler için büyük bedelleri göze almamız gerektiğini hatırlatan nice badireleri birlikte aşıyor, birlikte pişiyoruz.

Birlik olduğumuz sürece, sendikal mücadelemiz asla sonuçsuz kalmayacak bunu biliyoruz. Sendikal mücadelede sonuç almak ne kadar önemli ise, o sonuca ulaşma sürecinde verilen mücadeledeki kararlılığın da o kadar önemli olduğunu yaşayarak öğreniyoruz. Çoğu zaman, çözüme kavuşturduğumuz konularda, direnç merkezlerinin karşımıza yeni yeni uygulama sorunları çıkardığına şahit oluyoruz. Bu süreçleri de bütün teşkilatımızla söz ve eylem birliği içinde davranarak aşıyoruz.

Biliyoruz ki, Sağlık Sen’in birlikten doğan gücü, emanetini yüklendiğimiz üyelerimizin ve yüzbinlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanının hukukunun teminatıdır. Çalışanların hukukuna halel getirecek hiçbir keyfiyet, Sağlık-Sen çatısı altında yaşanmadı, bundan sonra da yaşanmayacaktır.

Hak mücadelemizin samimiyetiyle 250 bin üyeyle daha da büyüyen bir aile olarak yolumuza devam ediyoruz. Kamuda istihdamın daraldığı, sendikaların örgütlenme oranının düştüğü bir yılda, Sağlık-Sen’in üye sayısının artmış olmasını, sendikal mücadelemize inancı ve güveni ortaya koyan çok değerli bir gelişme olarak görüyoruz.

Bu tablo bütün teşkilatımızın eseridir. Sendikamıza yönelik yükselen bu inanç ve güven, yıpranma payı başta olmak üzere teşkilat bütünlüğü içinde verdiğimiz mücadelelerin sonucudur.

2019 yılına Sağlık-Sen teşkilatı temsil ettiği kitlenin yüksek inanç ve güveniyle girmektedir. Bu ağır mesuliyeti Allah’ın yardımı ve fedakâr ve samimi teşkilatımız sayesinde layıkıyla taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz. 

Sağlık-Sen teşkilatı olarak 2019 yılını sağlık emeğinin sorunlarının konuşulduğu ve çözüm bulduğu bir yıl olarak tarihe geçmesi için bütün gücümüzle çalışacağız.

2019 yılının;

- Çalışma ortamlarında şiddeti önleyecek etkin eylem planının hazırlandığı,

- Alt yapısını büyük bir titizlikle hazırladığımız “Çalışan Dostu Sağlık Kuruluşları” projemizin hayata geçeceği,

- Yıpranma payı hakkının, bürokratik merkezli keyfi uygulamalardan korunduğu, riskli ortamlara maruz kalan bütün sağlık çalışanları için 5 yıla bir yıl verildiği, geriye dönük ödenmesinin sağlandığı,

- Çalışanların iş yükünü azaltacak etkin istihdamın sağlandığı,

- 3600 ek göstergenin sağlık, idari, teknik, yardımcı vs. istisnasız bütün hizmet sınıfları için verildiği,

- Performansa dayalı ödemelerin gelir içindeki payının yüzde 20’ye düşürüldüğü, skor bazlı performans sistemi yerine emeğin niteliğini ölçen performans sistemine geçildiği,  

-Ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı,

bir yıl olması için, Sağlık-Sen Teşkilatı olarak bütün enerjimizle toplu sözleşme masasında ve sahada olacağız.

BÜYÜK HEDEFLERE YİNE BİRLİKTE KOŞACAĞIZ.

 

PAYLAŞ :