Kamu Denetçiliği Kurumu’na Şikâyette Bulunduk
21 Ocak 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü sınavını uzun zamandır ilan etmemesi ve sendikamızın kazanımı olan sağlıkta lisans tamamlama programının 19 Kasım 2014 sonrası ön lisans mezunlarını kapsaması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsmanlık) şikâyette bulunduk.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavını 13 Ocak 2018’de gerçekleştirmesinin üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü sınavını halen ilan etmemiştir. Yazılı sınavdan geçen adayların mağduriyetinin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikâyette bulunarak görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü sınavının bir an önce gerçekleşmesini talep ettik.

Sendikamızın kazanımı olan lisans tamamlama programıyla yaklaşık 120 bin sağlık çalışanı lisans mezunu oldu. Ancak sağlıkta lisans tamamlama programına 6569 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 19 Kasım 2014 öncesi ön lisans mezunları başvurabilmektedir. Bu tarihten sonra ön lisans mezunu olan sağlık çalışanlarının da sağlıkta lisans tamamlama programına başvurabilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikâyette bulunduk.

PAYLAŞ :