Mesleki Sorumluluk Sigortası Döner Sermaye’den karşılanmalı

 

Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Tam gün esaslı çalışmayla birlikte, tüm sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin mesleki sorumluluk sigortasının, sigorta bedellerinin döner sermaye gelirlerinden kesilmesi gerektiğini söyledi.

 

Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Tam Gün Yasası’nı sendika olarak önemsediklerini belirterek, Tam Gün Yasasının, sağlık hizmetini en verimli şekilde sağlayacak düzenlemeleri içermesi gerektiğini söyledi. 

 

Sendikamızın 8-9 Kasım 2008 tarihinde Aydın’da gerçekleştirdiği Bölge Eğitim Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Kaçar, Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli bir ayağını oluşturan Tam Gün Yasasına halkın büyük oranda destek verdiğini belirterek, Sağlık-Sen’in de bu konuyu önemsediği ve çözüme katkı sunan çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Sağlık-Sen’in Tam Gün Yasası ile ilgili Türkiye’nin 7 bölgesinde düzenlediği anket sonuçlarına vurgu yapan Genel Başkan, ankete katılan vatandaşların yüzde 96’sının hastaneye gittiklerinde hekimler tarafından özel muayenehanelere yönlendirilmekten rahatsızlık duyduklarını ifade ettiklerini hatırlatarak şöyle dedi:

Tam Gün Çalışma konusunda Sağlık-Sen’in temel yaklaşımı, sağlık hizmeti alanlarla birlikte sağlık hizmeti sunanların haklarının da korunduğu ve çağdaş düzeye ulaştırıldığı bir düzenlemenin hayata geçirilmesidir. Tam gün esasına geçişle birlikte, sağlık çalışanlarının iş yükünün artacağı bir gerçektir. Bu düzenlemede sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğu gerçeği doğrultusunda, özlük hakları ve çalışma koşulları ile ilgili mutlak surette iyileştirmelere yer verilmesi gerekmektedir.

Bu noktada en önemli talebimiz, döner sermaye tavan oranlarının artırılması ve döner sermaye gelirlerinin de emeklilik keseneği içinde değerlendirilmesidir. Tüm sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin mesleki sorumluluk sigortası olması ve sigorta bedellerinin döner sermaye gelirlerinden kesilmesi de bir diğer önemli talebimizdir.

 Sağlık Çalışanlarının istihdam politikasından ekonomik ve sosyal haklara bir çok konuda sorunları olduğunu kaydeden Genel Başkan, farklı istihdam modellerinin ve özlük haklarından ekonomik haklara farklı uygulamaların iş barışına ve hizmet kalitesine zarar verdiğini dile getirdi.

 

“YENİ ANAYASA ERTELENEMEZ BİR İHTİYAÇ ”

 

Genel Başkan Mahmut Kaçar konuşmasında, Anayasa Mahkemesi’nin üniversitelerde kıyafet serbestliği getiren Anayasa değişikliğini iptali konusuna da değindi. Demokrasi sayesinde hayat bulan kurumların yetkisini aştığı durumlarda meşruiyetlerinin sorgulanmaya başlanacağını hatırlatan Genel Başkan, şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’nin bu noktada yetkisini aştığı kendi başkanı ve üyesi tarafından da ifade edilen bir gerçektir. Anayasa Mahkemesi’nin bu yetkisini aşan bu kararı demokratik sistemi tıkayan ve yasama bağımsızlığını fiilen yok eden bir durum oluşturmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin yargıya güveni sarsan bu kararı, Türkiye’nin yamalı bohçaya dönen darbe uzantısı bir Anayasa ile yoluna devam edemeyeceğini daha net ortaya koymuştur.

Tüm siyasi ve sivil kuruluşların, milletin değerleriyle barışık, sivil, demokratik ve sosyal haklara tam güvence sağlayan bir anayasa için harekete geçmesi gerekmektedir.

 

Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen’in kurumsallaşması sürecinde eğitim programlarının çok önemli bir yeri olduğunu belirterek “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz, önümüzdeki haftalarda Mersin, Antalya, İstanbul ve Ankara ile sürdüreceğimiz bölge eğitim toplantılarıyla teşkilatımızın tüm birimlerini önce 2009 yılındaki yetki mücadelesine, daha sonra da geleceğin sendikacılığına hazırlayacağız.

 

 

SAĞLIK-SEN YETKİYE HAZIRLANIYOR

 

Sağlık-Sen Bölge Eğitim Programlarıyla, teşkilatlarını yetkiye hazırlıyor. Erzurum, Diyarbakır ve Ordu’nun ardından 8 Kasım 2008 tarihinde Ege Bölgesindeki Şube ve İl kadrolarını Aydın’da bir araya getiren Sendikamızın eğitim programlarında;  hukuktan mevzuata, sendikal motivasyondan etkili iletişim ve beden dili konularına geniş bir yelpazede seminerler veriliyor.

Aydın’da gerçekleştirdiğimiz Bölge Eğitim toplantısında şube başkanı, şube yöneticileri ve temsilcilerden oluşan yaklaşık 400 kişiye seminer verildi.

Bölge Eğitim Toplantısı’na, Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Genel Sekreter Menderes Turbay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Metin Memiş, Genel Mali Sekreter Mehmet Güner Erdoğdu, Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Semih Durmuş, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mustafa Kulluk, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Mahfuz Sunar da katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk konuşmayı sendikamız Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Mahfuz Sunar yaptı. Sunar, sendika olarak eğitim programlarına büyük önem verdiklerini belirterek, eğitim programının içeriği hakkında bilgiler sundu.  Eğitim programlarının sendikal etkinliği artırmada önemli bir role sahip olduğunu dile getiren Sunar, eğitim toplantısının teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Eğitim seminerinin ilk günü, Sendikamız Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mustafa Kulluk’un Sağlık Mevzuatında yaşanan gelişmeleri içeren sunumu ile başladı. Öğleden sonraki eğitim toplantısında ise Sendikalarda Kadro Hareketi ve Sendikal iletişim konularında Eğitim Uzmanı Tarkan Zengin seminer verdi.

 

Eğitim Toplantısının ikinci günü ise Sendikamız Hukuk Müşavirlerinden Serkan Güçlü, ve Abdülhamit Gül, idari hukuk ve sendikal hukuk konusunda sunum yaptılar. Bölge eğitim toplantısının son seminerini Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammet Alpkent etkili iletişim ve beden dili konusunda verdi.

 

Ege Bölgesi Şubelerine yönelik Bölge Eğitim Toplantımız Genel Başkanımız Mahmut Kaçar’ın yaptığı değerlendirme konuşması ve katılım sertifikalarının dağıtım töreninin ardından sona erdi.

 

Eğitim toplantımızdan görüntüler:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

  • PAYLAŞ :