Sağlık-Sen Ankara 7 Nolu Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
09 Mart 2024, Cumartesi

Ankara 7 Nolu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurulda yapılan seçimde, Kurucu Başkan Kadir Civelek şube başkanlığına seçildi. 

Genel Kurula, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Ayhan Barış Çevik, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet,  Ankara Üniversite Şube Başkanı Ercan Öztürk, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay ve Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç katıldı. 

Kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendikacılığın kolay bir uğraş olmadığını kaydederek, temsilcilere gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür etti. Sahanın nabzını temsilcilerin tuttuğunu deli getiren Doğan, “Genel Merkez olarak temsilcilerimizi mahcup etmemek için üyelerimize biri bir nasıl hizmet ederiz derdiyle çalışıyoruz” diye konuştuk. 

“Ankara’da Hem Kreş Hem de Market Açmak İçin Gayret Gösteriyoruz” 

Sendikacılığı Türkiye’de farklı bir boyuta getirdiklerini kaydeden Doğan, “Üyeden gelen üyeye gidecek mottomuzla yola devam edeceğiz. Mehmet Akif İnan’ın ‘üyelere bire bir dokunan hizmet sendikacılığı’ mirasını gelecek nesiller aktarmayı kendimize görev edindik” ifadelerinin kullandı. 

Sağlık-Sen Kreş ve Market açılışlarını yaptıklarını hatırlatan Doğan, “Dün kreşimizin ilkini Şanlıurfa’da açtık. Orada gördüğümüz manzara karşısında ‘iyi ki yapmışız’ dedik. Marketimizin ilkini de Gaziantep’te açtık. Hem üyelerimiz hem de vatandaşlarımız marketimizden indirimli yararlanabilecek. Şanlıurfa ve Gaziantep pilot illerimizdi. Ankara’da hem kreş hem de market açmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakın zamanda bunun da müjdesini vereceğiz” şeklinde konuştu. 

“Gayemiz Tüm Meslek Gruplarının Özlük Haklarını Daha İleriye Taşımak” 

Sendikal faaliyetlerin yanı sıra bilimsel çalışmalara da önem verdiklerini kaydeden Doğan, hekim, hemşire, ebe ve paramedik olmak üzere tüm sağlık meslek grupları için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Doğan, “Bizler hemşirenin, ebenin, hekimin, sağlık memurunun özlük haklarını nasıl daha ileriye taşırız diye mücadele ediyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Yakın zamanda Hemşirelik Çalıştayı gerçekleştirdik ve hemşirelik mesleğini çok yönlü ele alarak sorunları tespit etti. Buradan çıkan raporu tüm muhataplarımızla paylaşarak, sorunların çözümünün takipçisi olacağız” diye konuştu. 

Sahada yaşanan sorunlara hakim olduklarını kaydeden Doğan, sağlık profesyonellerinin giydiği formanın112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılmasını ve ayni olarak verilmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Doğan, “Bu konu her zaman gündemimizde. Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde hep gündemde tutuyoruz. Formaların devlet tarafından karşılanması için mücadelemizi veriyoruz” dedi.  

Doğan, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. 

Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Civelek: Çabamız Türkiye Yüzyılında Müreffeh Bir Gelecek İçindir

Sağlık-Sen’in emek hareketi olduğunu dile getiren Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Kadir Civelek, “Bizler hemşiremize, hekimimize, tıbbi sekreterimize, radyoloji teknikerimize, paramediğimize, ebemize ve tüm şifa veren ellere daha kolay ulaşmak ve sorunlarına çözüm bulmak maksadıyla Genel Merkezimizin de desteğiyle 7 Nolu Şubemizi kurmuş bulunuyoruz. Çabamız hiçbir sağlık çalışanının gelecek kaygısı duymaması içindir. Çabamız bize inananların inkisara düşmemesi içindir. Çabamız Türkiye Yüzyılında müreffeh bir gelecek içindir” diye konuştu. 

Etik, saydam ve duruşu olan bir sendikacılık anlayışıyla yol yürüyeceklerine vurgu yapan Civelek, “Bugüne kadar hep sahadaydık. Sahayı tanıyor ve iyi biliyoruz. Bundan sonra da sahada olacağız” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen Ankara 7 Nolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Kadir Civelek, Şube Sekreteri Murat Bulut, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Kalkan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Karabuğa, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Hisar, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Tomruk, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İlkin Durum. 

 

PAYLAŞ :