Genel Başkan Yardımcıları Barutcu ve Irgatoğlu Mersin’de Temsilcilerle Buluştu
09 Mart 2024, Cumartesi

Sağlık-Sen Mersin Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’nda Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve Mustafa Irgatoğlu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla buluştu.

Çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı toplantıya Memur-Sen İl Temsilcisi Abdulla Çelik ve Mersin Üniversite Şube Başkanı Sami Yener de katıldı.

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Sağlık-Sen’in 280 bine yaklaşan üye sayısıyla büyük bir teşkilat olduğunu ifade etti. Barutcu, “Sağlık-Sen kurulduğu günden bu yana hak, adalet ve emek misyonuyla mücadele etti, etmeye de devam ediyor. İlk günkü ilkelerinden taviz vermeden yolunda yürüyen Sağlık-Sen, sendikacılığa yeni bir boyut kazandırdı” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Memnuniyeti Duydukça Ne Kadar Doğru Bir İş Yaptığımızı Gördük

Sağlık-Sen’in sendikal mücadeleyi sosyal sendikacılık anlayışıyla taçlandırdığını ifade eden Barutcu, “Üyelerimize ve çalışanlarımıza fayda sağlamak, onlara bire bir katkı sunmak istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimizin temelinde bu amaç var. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, SİMER, Sağlık-Sen Kreş gibi birçok projeyi üyemiz için hayata geçirdik. Üyelerimizden gelen geri dönüşleri ve memnuniyet mesajlarını görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Amacımız, projelerimizi ülke geneline yaymak” şeklinde konuştu. 

Yeni projelerin hayata geçmesi için de çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini kaydeden Barutcu, “Üyelerimizden aldığımız güç ile aynı inanç ve azimle çalışmaya, yeni kazanımlar elde etmeye ve üyelerimizin yararına birçok projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: İstihdam Politikası Belirlenmeli

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu da hukuk ve mevzuat alanında yaptıkları çalışmalardan bahsetti. 

Toplu sözleşme kazanımlarını anlatan Irgatoğlu, "İlk defa bir toplu sözleşmede nöbet ücretlerine artış elde edildi. Çok şükür bu kazanım bize nasip oldu. Tabii bu yeterli mi, değil. Nöbet ücretlerinin artırılması için, sağlık profesyonellerimizin hak ettiği nöbet ücretlerini alması için görüşmelerimiz ve mücadelemiz devam ediyor" dedi. 

İstihdam artışı konusunda da bir istihdam politikası belirlenmesi gerektiğini kaydeden Irgatoğlu, "Yakın zamanda Sağlık Bakanlığı 27 bin sağlık personeli alımı yaptı. Bu sayı önemli ama yeterli değil. Biz her yıl düzenli alımın yapılması, bir istihdam politikasının oluşturulması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz" diye konuştu.

Mersin Şube Başkanı Ongün: Sağlık-Sen Olarak Büyük Bir Aileyiz

Sağlık-Sen’in çözüm odaklı bir anlayışla hareket ettiğini dile getiren Mersin Şube Başkanı Hayri Ongün, “Sendikamızın amacı üyelerine ve topluma faydalı hizmetler üretme, üyelerinin sorunlarına hızlı ve etkili çözümler getirmektir. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyan, talep ve beklentilerini karşılayan, ben değil biz bilinciyle hareket eden, üyelerinin sorunlarına çözüm üretirken vatandaşlarımızın aldığı sağlık hizmet kalitesini de yükseltme gayreti içinde olan sendika olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Yürekten inanarak söylediğimiz gibi, Sağlık-Sen olarak biz büyük bir aileyiz” ifadelerini kulandı.

 

PAYLAŞ :